Ofte stilte spørsmål

Hvordan oppretter jeg ny bruker?


For å opprette en ny bruker, trykker du på «Logg inn» og deretter «Registrér deg her».
Legg inn ønsket brukernavn, samt e-postadressen din. Du vil deretter få tilsendt en e-post med emne «Ny konto». I denne e-posten er det en lenke du må trykke på for å validere brukeren din. Når du har trykket på denne lenken, får du en ny e-post med emne «Konto validert». I denne e-posten finner du brukernavnet og passordet ditt. Du logger deg inn i registeret ved å trykke «Logg inn», og deretter taste inn brukernavnet og passordet ditt. NB! Dersom du ikke får disse e-postene, er det mulig at de har havnet i spamfilteret. Sjekk derfor der dersom e-postene ikke kommer i løpet av få minutter.

For mer informasjon, se gjerne brukerveiledningen.

Jeg har glemt passordet mitt. Hva gjør jeg nå?


Dersom du har glemt passordet ditt, trykker du på «Logg inn» og deretter «Nullstill passord». Legg inn brukernavnet ditt. Du vil så få tilsendt en e-post med nytt passord. Logg deretter inn på vanlig måte.

Jeg vil endre passord. Hvordan gjør jeg det?


Logg deg inn, og trykk på «Min profil».  Under «Endre passord» skriver du inn det gamle passordet, samt nytt passord (to ganger).  Trykk på «Endre».  Husk at passordet må inneholde minst én liten bokstav, én stor bokstav og ett tall. Passordet må inneholde minst 8 tegn, og ikke mer enn 16.

Jeg ønsker å endre informasjonen som ligger på profilen min. Hvordan gjør jeg det?


Logg deg inn, og trykk på «Min profil». Under «Dine data» kan du endre, legge til og fjerne informasjon. Trykk deretter på «Lagre». Husk at all informasjonen du oppgir vil være tilgjengelig for alle, også for folk som ikke har registrert bruker i Trekkhundregisteret. Legg derfor ikke ut sensitiv informasjon, eller informasjon du ikke ønsker at andre skal kunne se.

Jeg ønsker ikke å registrere all informasjon om meg selv. Kan jeg lage meg en bruker likevel?


Ja. Du kan selv velge hvor mye eller lite informasjon du ønsker å oppgi om deg selv. Ingen informasjon er obligatorisk å oppgi.

Jeg vil opprette en ny hund. Hvordan gjør jeg det?


Før du oppretter en ny hund, er det viktig at du dobbeltsjekker at hunden ikke allerede ligger inne i databasen. Benytt deg av søket på forsiden, og søk opp hunden på chipnummer, ID, hundens navn, oppdretter og/eller kennel. Dersom du finner hunden din, trenger du ikke registrere den på nytt. Dersom du ikke står oppført som eieren til hunden, send en e-post til post@trekkhundregisteret.no og gi beskjed om hvilken hund du ønsker overført til deg. Vi trenger enten hundens ID eller navnet på kennelen som hunden er oppført under. Dersom hunden din ikke ligger inne i databasen allerede, trykker du på «Registrér ny hund». Fyll ut skjemaet «Informasjon» på høyre side. Feltet «ID» vil fylles ut automatisk når du lagrer informasjonen om hunden, og kennelen vil automatisk bli din egen kennel. Fyll ut så mye eller lite informasjon du ønsker om hunden din utover dette. Trykk deretter på «Lagre». Du vil da få beskjed om at ny hund er opprettet. Hunden din ligger nå inne i databasen. NB! Du må oppdatere siden før den nye hunden dukker opp i listen over hundene dine.

Jeg har ikke all informasjon om hunden min / ønsker ikke å oppgi all informasjon. Kan jeg registrere den likevel?


Ja. Du kan selv velge hvor mye eller lite informasjon du ønsker å oppgi om hunden din. Ingen informasjon er obligatorisk å oppgi.

Hunden(e) min(e) ligger allerede i databasen, men står oppført under noen andre. Hvordan får jeg overført hunden(e) til min bruker?


Dersom du ikke står oppført som eieren til hunden(e) din(e), send en e-post til post@trekkhundregisteret.no. Gi beskjed om hvilke(n) hund(er) du ønsker overført til deg, og så skal vi få fikset det. Vi behøver enten ID på hunden(e), eller navnet på kennelen de er oppført under.

Hvorfor ligger hunden min allerede i databasen, når jeg ikke har lagd meg bruker før nå?


Trekkhundregisteret er videreføring av Stamtavla. Det betyr at all informasjonen som lå inne i Stamtavla.no, også ligger inne i Trekkhundregisteret. Derfor kan det hende at hunden din allerede ligger inne i databasen.

Jeg har tidligere vært medlem av Stamtavla.no, og registrerte både kennel og hunder der, men jeg kommer meg ikke inn med det gamle brukernavnet og passordet mitt. Hva gjør jeg?


Selv om innholdet i Trekkhundregisteret baserer seg på informasjon fra Stamtavla, har vi ikke brukernavn og passord derfra. Den gamle innloggingen din fra Stamtavla er derfor ikke lenger gyldig. Det du må gjøre er å opprette en ny bruker i Trekkhundregisteret, og deretter sende en e-post til post@trekkhundregisteret.no med hvilke(n) kennel og hund(er) som skal overføres til din nye bruker, og så ordner vi det for deg.

Jeg ønsker å endre informasjonen som ligger om hunden min. Hvordan gjør jeg det?


Trykk på «Mine hunder», og deretter på hunden du ønsker å endre. I skjemaet «Informasjon» på høyre side vil du nå kunne endre informasjonen om hunden. Feltet «ID» og «Kennel» fylles ut automatisk, og kan derfor ikke endres. For å endre kennel, gå inn på «Min profil» og endre «Kennel» under «Dine data».

Jeg ønsker å laste opp et bilde, men jeg får det ikke til. Hva gjør jeg feil?


For å kunne laste opp bilder til Trekkhundregisteret, er det nødvendig med en moderne nettleser. Nettlesere som fungerer er Google Chrome, Mozilla Firefox og Safari.

Jeg ønsker å søke opp en hund eller kennel/eier. Hvordan gjør jeg det?


Benytt deg av søkefeltet på forsiden. Du kan søke opp hunden på chipnummer, ID, hundens navn, oppdretter og/eller kennel.

Jeg ønsker å søke opp en hund, men er ikke en registrert bruker. Kan jeg fortsatt benytte meg av databasen?


Ja. Informasjonen i databasen er tilgjengelig for alle.

Hva innebærer det egentlig at hunden min er oppført i databasen?


Når hunden din er oppført i databasen, betyr det at man kan søke på hunden og finne informasjon om den - for eksempel hvilken kennel den tilhører, hvem som er eieren, hvor gammel den er, osv. Ved å søke opp eier eller kennel, kan man også få oversikt over hvilke hunder denne eieren/kennelen har. Dersom hunden din for eksempel blir bortkommen, kan man søke opp chipnummeret til hunden i databasen, og finne eieren.

Hvorfor skal jeg legge inn hundene mine her? Hvilke fordeler får jeg ved å gjøre det?


I andre registre, som for eksempel NKK, er det bare rasehunder som kan registreres. Vi har ingen slike krav her på Trekkhundregisteret. Her kan du registrere blandingshunder og hunder som ikke er renrasede. Dersom hunden din for eksempel blir bortkommen, kan man også søke opp hunden på chipnummeret her på trekkhundregisteret. Trekkhundregisteret er også et ypperlig verktøyfor å holde oversikt over hundene dine, og for at andre skal kunne se informasjon om din kennel og dine hunder.

Jeg driver ikke en kennel, så hvorfor må jeg legge inn denne informasjonen?


Med «Kennel» mener vi ikke nødvendigvis en kennel som driver med avl eller oppdrett. Dette er kun for at hundene skal få en unik tilhørighet, både ved eierens navn og «kennel».

Kan hvem som helst finne min bruker og hunden min i registeret?


Ja. Informasjonen i databasen er tilgjengelig for alle. Legg derfor ikke ut sensitiv informasjon, eller informasjon du ønsker at andre skal kunne se.

Jeg ønsker ikke lenger ha en bruker på Trekkhundregisteret.no. Hvordan kan jeg få slettet brukeren min?


Det er ikke mulig å slette brukeren sin, men vi kan anonymisere den for deg. Send en e-post til post@trekkhundregisteret.no med hvilken bruker du ønsker anonymisert, så ordner vi det for deg. På hundene du har registrert, vil det nå stå «Anonym kennel».

Jeg ønsker å slette hundene som ligger inne. Hvordan gjør jeg det?


Ettersom Trekkhundregisteret inneholder historisk data med formålet om å kunne spore hunders stamtavler, er det ikke mulig å slette hunder når de allerede er registrert. Dersom du ønsker å slette brukeren din, vil hundene stå oppført under «Anonym kennel».

Hvem er det som driver Trekkhundregisteret, og hva er det egentlig?


Trekkhundregisteret drives av Norges Hundekjørerforbund, og er en database med registrerte trekkhunder. Det er et register hvor man kan registrere også blandingshunder.

Fant du ikke det du lette etter?


Dersom du ikke fant det du lette etter, ta gjerne kontakt med post@trekkhundregisteret.no, så skal vi hjelpe deg.