Om oss

Hva er trekkhundregisteret?


Trekkhundregisteret er et register for trekkhunder, i regi av Norges Hundekjørerforbund. Trekkhundregisteret skal fungere som et verktøy som genererer uoffisielle stamtavler til trekkhunder, samt koble hund opp mot eier/kennel. Det er mulig å foreta søk på chipnummer, og finne rett eier til en eventuelt bortkommen trekkhund.

Registrering i Trekkhundregisteret må ikke forveksles med den offisielle stambokregistreringen til Norsk Kennel Klubb eller øvrige anerkjente nasjonale registre. Rasehundvalper må ikke selges med lovnad om at de har stambok og er formelt registrert, dersom bare Trekkhundregisteret er benyttet.

Trekkhundregisteret baserer seg på data fra stamtavla.no, som ikke lenger er i drift. Vi jobber med å sørge for at alle som allerede har data liggende i systemet (fra stamtavla.no), får tilgang til det nye systemet.

Dersom informasjon om deg, din kennel og/eller dine hunder ligger inne i systemet allerede, er det enkleste at du oppretter en ny bruker under ditt navn. Deretter sender du en e-post til post@trekkhundregisteret.no, med informasjon om hvilke hunder du ønsker overført til din nye bruker. For mer informasjon, se gjerne brukerveiledning og/eller ofte stilte spørsmål.

Overskuddet fra salg av chipper vil dekke utgiftene vi har i forbindelse med Trekkhundregisteret, og vi håper våre medlemmer setter pris på tilbudet. For å kjøpe chip, trykk her.

Vi presiserer igjen at Trekkhundregisteret ikke på noen måte erstatter den formelle registreringen av rasehunder i NKK og øvrige FCI-tilknyttede kennelklubber. Dette er en uoffisiell registrering for også å kunne ha stambok på blandingshunder, som for eksempel Alaska Husky.