Brukerveiledning

Hvordan logge inn / opprette ny bruker


For å opprette bruker eller logge inn, trykker du på «Logg inn». Dersom du har bruker fra før av, legger du inn brukernavnet og passordet ditt, og trykker «Logg inn». Dersom du har glemt passordet ditt, trykker du på «Nullstill passord», hvor du så legger inn brukernavnet ditt. Du vil da få tilsendt en e-post med nytt passord. Dersom du ønsker å opprette ny bruker, trykker du på «Registrér deg her».
Legg inn ønsket brukernavn, samt e-postadressen din. Du vil deretter få tilsendt en e-post med emne «Ny konto». I denne e-posten er det en lenke du må trykke på for å validere brukeren din. Når du har trykket på denne lenken, får du en ny e-post med emne «Konto validert». I denne e-posten finner du brukernavnet og passordet ditt. Du logger deg inn i registeret ved å trykke «Logg inn», og deretter taste inn brukernavnet og passordet ditt.

Når du logger inn kommer du til din profil, og der kan du legge inn ønskelig informasjon. Husk at informasjonen blir liggende tilgjengelig for alle. Legg derfor ikke ut sensitiv informasjon. Dersom du ønsker å endre passordet, gjør du også dette her. Tast inn det gamle passordet ditt, samt ditt nye passord, og trykk på «Endre». Du vil få en e-post med ditt nye passord. Husk at dette passordet er strengt personlig.

Før du lager deg bruker, er det lurt å sette seg inn i «Betingelser for bruk» og «Personvern». Trekkhundregisteret er åpent for alle, og alle kan lese og se informasjonen som ligger der, uavhengig av om de har bruker eller ikke.  Når du oppretter bruker, er dette greit å huske på – alle kan se informasjonen du legger ut. Legg derfor ikke ut sensitiv informasjon på brukeren din, som du ikke ønsker at andre skal kunne se.

NB! Dersom du ikke får disse e-postene, er det mulig at de har havnet i spamfilteret. Sjekk derfor der dersom e-postene ikke kommer i løpet av få minutter.

Hvordan registrere nye hunder


Før du registrerer en ny hund, er det viktig at du dobbeltsjekker at hunden ikke allerede ligger inne i databasen. Benytt deg av søket på forsiden, og søk opp hunden på chipnummer, ID, hundens navn, oppdretter og/eller kennel. Dersom du finner hunden din, trenger du ikke registrere den på nytt. Dersom du ikke står oppført som eieren til hunden, send en e-post til post@trekkhundregisteret.no og gi beskjed om hvilken hund du ønsker overført til deg.

Dersom hunden ikke er registrert i databasen, trykker du på «Mine hunder». Deretter fyller du ut skjemaet som dukker opp. Legg inn så mye eller lite informasjon som du ønsker – husk at all informasjon vil ligge tilgjengelig for alle som ønsker å måtte se den.

Når du har lagt inn ønskelig informasjon, trykk på «Lagre». Du vil da få beskjed om at ny hund er opprettet. Hunden din ligger nå inne i databasen. NB! Du må oppdatere siden før den nye hunden dukker opp i listen over hundene dine.

Du kan enkelt endre informasjonen som ligger inne om hunden din, ved å trykke på «Mine hunder». Dine hunder vil ligge ovenfor knappen hvor det står «Registrér ny hund». Trykk på hunden du ønsker å redigere, og du kan endre informasjonen som ligger inne. Husk å trykke på «Lagre» for at den nye informasjonen skal lagres.

Flere spørsmål?


Dersom du har flere spørsmål, vennligst sjekk ut Ofte stilte spørsmål.